Boekrecensies Minervaria

Over mens en maatschappij

Moeilijke gesprekken

leave a comment »

STONE, D., PATTEN,B & S. HEEN, Moeilijke gesprekken. Handleiding voor gesprekken waar je als een berg tegenop ziet. (Vert. Difficult conversations. How to discuss what matters most) Utrecht, Het Spectrum, 1999, 271 pp. – ISBN 90 274 6518 5

Vragen om salarisverhoging. Het beëindigen van een relatie. Verontschuldigingen aanbieden. Dit soort gesprekken gaan we het liefst uit de weg. Maar van tijd tot tijd moeten we wel. Hoe pak je zo’n gesprek eigenlijk aan?

In dit boek leer je stapsgewijs hoe je moeilijke gesprekken tot een goed einde kan brengen. De auteurs hebben jarenlange ervaring in het Harvard Negotiation Project, een methode voor onderhandeling en probleemoplossing. De Harvard-methode benadrukt het belang van goede wederzijdse communicatie en een methode om dergelijke gesprekken vruchtbaarder en minder stroef te maken.

Dit is echter geen receptenboek, zoals je er zovele vindt, met een aantal trucs om succes te behalen. De auteurs slagen erin om een goed evenwicht te bewaren tussen een duidelijk verantwoorde visie op menselijke relaties (o.a. agogische grondhoudingen, respect, geweldloos omgaan met conflicten) en praktische adviezen.

© Minervaria

Advertenties

Written by minervaria

26 september 2000 bij 22:44

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: